دیگر دوران استفاده از لامپ های رشته ای به پایان رسیده است و نسل های جدید روشنایی محیط روی کار آمدند. قظعا یکی از بهترین روش ها برای روشنایی محیط استفاده از نورهای SMD می باشد. از آنجایی که روشنایی بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل می دهد استفاده صحیح از محصولات روشنایی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا کوچکترین خطا در استفاده از تجهیزات روشنایی می تواند صدمات جدی به محیط و حتی سلامتی شما وارد کند.
از آنجایی که افراد زیادی از کیفیت نور های SMD رضایت داشتند، در محیط های مختلف از آن ها استفاده می شود به طور مثال چراغ های صنعتی از نوع SMD می باشند. ما در این مقاله قصد داریم به طور مفصل به معرفی لامپ های SMD بپردازیم.
در گذشته نزدیک استفاده از لامپ های فلورسنت به دلیل مصرف کمی که داشتند بسیار رواج داشت. اما این لامپ ها بسیار شکننده بودند و به دلیل استفاده از جیوه در طراحی آن ها، برای محیط اطراف مضر بودند. به همین دلیل لامپ های ال ای دی با مصرف برق بسیار کمتر و بدون هیچ گونه آسیب تولید شدند. این لامپ ها روشنایی بیشتری دارند.
لامپ های SMD که لامپ های هالوژنی هم جزئی از آن ها هستند، دارای طراحی متفاوت تری نسبت به لامپ های دیگر می باشند. درواقع درطراحی این لامپ ها از فناوری جدید تری استفاده شده است. به گونه ای که اجزای تشکیل دهنده لامپ از روی رول خود جدا شده و سپس به برد متصل می شوند.
لامپ ال ای دی و نسل جدید آن که لامپ های SMD مشهور است، این روزها استفاده ی بیشتری می شود. خرید لامپ های ال ای دی باعث کاهش هزینه ها ی اضافی شده است. به همین دلیل محبوبیت زیادی پیدا کرده است. بنابراین چراغ و لامپ های مختلفی با استفاده از فناوری SMD تولید و عرضه شدند. در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
یکی از لامپ هایی که با استفاده از این فناوری راحی و تولید شده است، مهتابی ال ای دی SMD می باشد. این مهتابی قادر است نور بیشتری را با تفکیک رنگ بالای 80 بتاباند. همانطور که گفته شد مصرف برق محصولات تولید شده توسط این فناوری از جمله مهتابی ال ای دی SMD بسیار کاهش یافته است.
لامپ های نواری یا ریسه، با استفاده از این فناوری تولید می شوند به همین دلیل مصرف برق بسیار پایینی دارند. در طراحی این ریسه ها از تعداد لامپ ال ای دی بسیار کوچک که به صورت رشته ای در کنار یکدیگر قرار گرفته اند استفاده می شود.
این نوع لامپ ها شباهت بسیاری به لامپ های قدیمی هالوژنی دارند. لامپ های هالوژنی به دلیل طراحی خاصی که دارند نور بیشتری را به محیط می تابانند. مصرف برق این نوع از لامپ ها بسیار پایین می باشد به همین دلیل برای استفاده در محیط های مختلف به خصوص محیط هایی که بیشتر نیاز به نور دارند توصیه می شود.
چراغ های کارگاهی نسل جدید از ال ای دی ساخته شده است، در دو مدل COB و SMD می باشد. که آن ها از دیود نوری ساخته شده اند.
این مدل دارای یک یا چند چیپ بین 50 الی 100 وات می باشد. از عمر و پخش نوری بالایی بر خوردار هستند.
در این چراغ ها به ازای هر وات چراغ از یک یا چند چیپ استفاده می کنند.
چراغ های کارگاهی همان چراغ های آویز هستند که در سوله ها، سالن های تولید، هایپرمارکتها، انبارها، محیط های نمایشگاهی و… کاربرد دارند. به دلیل مصرف بسیار کم برق ، میتوان به جایگزینی آن با محصولات بخار جیوه 1000 وات، متال هالید 250 و 400 وات اقدام کرد.
هدف استفاده از تکنولوژی SMD برای داشتن روشنایی بیشتر با هزینه و ضرر کمتر است. از آنجایی که با پیشرفت تکنولوژی افراد تمایل بیشتری برای داشتن صفحات نوری با سایز کوچک تر دارند؛ رقابت شرکت های تولید کننده را در تولید این نوع چراغ ها افزایش داد. جالب است بدانید مونتاژ قطعات SMD از طریق خمیر قلع انجام می شود.
SMDها به دلیل زیبایی بیشتر، صرفه جویی در مصرف و نوردهی بیشتر طرفدار زیادی دارند. مهتابی ها، و … به صورت های توکار مورد استفاده قرار می گیرند. SMDها بسته به اندازه سقف و دیوار انواع مختلفی دارند که در تمامی مکان ها از قبیل فروشگاه ها، و … استفاده می شوند.
لامپ های SMD ال ای دی به دلیل هزینه ی کم و مقرون به صرفه بودن طرفداران زیادی دارد. از این رو بیشتر افراد در تلاش برای خرید این نوع لامپ ها می باشند. مونتاژ لامپ های ال ای دی با استفاده از خمیر قلع می باشد. لامپ های SMD ال ای دی بیشتر به عنوان لامپ های توکار و یا روکار مورد استفاده قرار می گیرند. چراغ های کارگاهی نسل جدید از ال ای دی ساخته شده است، در دو مدل COB و SMD می باشد.